Je bent overtuigd dat je een website nodig hebt en je hebt je webdesigner gecontacteerd voor een eerste afspraak. Hoe bereid je je best voor op dit kennismakingsgesprek? Je kan best al op voorhand over een aantal zaken nadenken en materiaal bij elkaar zoeken. In dit artikel som ik een aantal vragen op en geef bij wijze van voorbeeld mijn antwoorden voor de Nonaweb website.

Wat is het doel van je website?

Het doel van de Nonaweb website van is het bieden van informatie aan potentiële klanten.

Wat wil je dat de bezoekers van je website doen?

Nonaweb wil dat bezoekers contact opnemen voor een kennismakingsgesprek.

Wat maakt je onderneming bijzonder/anders dan de concurrenten?

Nonaweb kiest voor een persoonlijke aanpak zonder technische termen en zet extra in op opleiding zodat klanten achteraf zelf hun website kunnen onderhouden.

Welke website(s) spreken je aan/van welke websites hou je niet?

Ik ben persoonlijk grote fan van de website van een Canedese webdesigner: seanhalpin.io. Ik vind het niet fair om hier voorbeelden te geven van websites die me minder aanspreken, over het algemeen zijn dat drukke, schreeuwerige websites.

Met welke trefwoorden wil je dat je website gevonden wordt?

Voor deze website zijn dat bijvoorbeeld: webdesign Edegem, website maken, onderhoud website,…

Wat moet er zeker op je website staan?

Voor Nonaweb is dit een welkompagina, informatie over de aangeboden diensten en tarieven, een portfolio en een stukje over mezelf. Natuurlijk mogen een contactformulier en links naar LinkedIn en Facebook niet ontbreken. Omdat ik van thuis uit werk en daarom geen foto’s heb van een winkelruimte bijvoorbeeld, zocht ik naar tekeningen die passen bij de stijl van Nonaweb.

Wil je achteraf zelf kunnen aanpassen? Hoe vaak?

Het doel is toch om elke maand een nieuwsbericht te schrijven. Verder zal op Nonaweb ook de portfolio aangevuld worden.

Wanneer vind je je site succesvol?

Deze slotvraag is misschien wel de moeilijkste. In de beginfase vind ik de site succesvol als ik één kennismakingsgesprek per maand kan voeren. Met jou?