Januari is de maand van de goede voornemens, dus waarom ook niet voor je WordPress website? In deze post drie acties die belangrijk zijn voor elke WordPress website en waarbij “recent” het kernwoord is!

Recente software

Zorg ervoor dat je steeds werkt met de meest recente versie van WordPress en eventuele plugins die de site gebruikt. Vaak zorgt een nieuwe versie van de software ervoor dat de veiligheid van de website verhoogd wordt en hackers minder kans maken. Zij gaan dan ook specifiek op zoek naar websites met een verouderde versie van de software. Denk niet dat het jou niet zal overkomen. Vaak worden ook kleinere websites gekraakt om van daaruit spam de wereld in te sturen.

Recente backup

Techniek én mensen zijn feilbaar, er kan op veel plaatsen iets mislopen: elektriciteitspanne, onderdeel dat stuk gaat, per ongeluk iets verwijderen,… Een backup op regelmatige basis is daarom nodig. Vertrouw niet enkel op de backup die je hosting provider wellicht voorziet, want die bevindt zich waarschijnlijk op dezelfde server als je website zelf. Neem zelf de controle in handen en zorg zelf voor een extra backup op een andere locatie.

Recente berichten

De vorige twee acties waren eerder technisch van aard, de laatste is inhoudelijk. Gebruikers én zoekmachines houden ervan wanneer er regelmatig nieuwe inhoud op je website verschijnt. Twee vliegen in één klap dus, een tevreden gebruiker en een betere vindbaarheid door zoekmachines. Denk na wat haalbaar is. Dagelijks bloggen is dat meestal niet. Al naargelang je activiteit kan je wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een blogpost schrijven. Plan hiervoor een vaste dag in en denk al na over onderwerpen die je in de toekomst kan behandelen. Vergeet ook niet telkens een bericht op je Facebookpagina te posten.

Geen tijd of zin om dit zelf te doen? Schakel Nonaweb in! Bekijk ons aanbod en onze prijzen.